Turbo kısaca aşırı beslenmedir. Yani şarj sistemi ile araç motorundan daha fazla tork elde edebilmek amacıyla çalışan bir sistemdir. Genel hat itibariyle bir hava pompasıdır.
Egzoz gazları ve atık enerji ile çalışmaktadır. Ünite genel hatlarıyla, bir Türbin Çarkı, bir Kompresör Çarkı ve bunları birbirine bağlayan bir Milden oluşmaktadırlar.
Basınç Yüklü Egzoz Gazı otomobilin motorunu terk etme aşamasına geldiğinde, Turbo Sisteminin Türbin Çarkına yönlendirilmektedir.
Göbekte bulunan Mil, Türbin ile birlikte döner ve Milin diğer tarafında bulunun Kompresör Çarkının Çevrilmesi sağlanır. Böylece kompresör yüksek hızla dönmeye başlar. Yüksek hacimdeki havayı emerek motorun silindirlerine yollar.
Araçlarda Turbo Sisteminin Verimliliğini Arttırmak amacıyla genelde hava soğutucu olarak bilinen Intercooler Ünitesi eklenmektedir. Turbo ünitesinden çıkan hava sıcaklığı yaklaşık 160 dereceyi bulmakta. Bu sıcak hava Intercooler Ünitesinden geçerek soğutulmaktadır. Böylece havanın yoğunluğu arttırılır.
Hava yoğunluğu artarak araç silindirlerine daha fazla hava gönderecektir. Turbo motorlu araçların en hassas ve dikkat edilmesi gereken noktası ise motor çalıştırılması ve durdurulmasında bir süreliğine Rölantide aracın bekletilmesi gerekmektedir.
Araç ilk esnada motor yağ basıncı istenilen seviyeye ulaşılmasına kadar Rölanti devri üzerinde kalmalıdır. Boş vites konumunda gaza basılmaması gerekmektedir. Soğuk günlerde bu süre uzatılmalıdır. Kısaca bir motorun aşırı beslendirilmesine Turbo denmektedir. Araç hızını birden arttırmayı amaçlar.